Hoe werkt acupunctuur?

Acupunctuur Tilburg

Een traditioneel Chinees medicijn dat voornamelijk wordt gebruikt in Thailand en in China. Het is zowel een behandeling als een alternatief voor veel dingen. Er wordt aangenomen dat acupunctuur op een aantal dingen werkt. Het kan je immuunsysteem verbeteren, je spijsvertering en longen beter laten werken, het kan helpen bij pijnverlichting en er zijn zelfs beweringen dat sommige rimpels kunnen verminderen.

Het meeste van wat je zou weten over acupunctuur zou vergelijkbaar zijn met wat je op school leert. Je zou leren dat het wordt gebruikt om je immuunsysteem te helpen en eigenlijk is dat het zo'n beetje. Je zou ook veel leren over het spijsverteringsstelsel en wat normale en niet-normale dingen zijn. Je zou ook leren dat het rimpels kan verminderen en als je dat correleert met wat populair is in de media, vooral in de media, zou je er waarschijnlijk een aantal veronderstellingen over kunnen maken. Er zijn echter ook beweringen dat het kan helpen bij pijnverlichting en ik denk dat dat een behoorlijk grote claim zou zijn om te maken. Er kunnen een aantal omstandigheden zijn waarbij iemand zou zeggen dat het behoorlijk krachtig zou kunnen zijn.

Mijn vraag is hoe krachtig is acupunctuur eigenlijk? Ik bedoel, er is een reden dat het al meer dan 5000 jaar kan overleven. Er zit ook veel theorie achter hoe het werkt. Het dadaïsme, dacht de Chinese baarmoeder, heeft er veel mee te maken. De Thaise mensen hebben ook hun mening over hoe het werkt, maar beide dingen hebben veel geldigheid.

Mijn eigen mening zou zijn dat het niet te krachtig is. Ik heb mensen ontmoet die bij de geboorte verdoofd waren en die in staat zijn geweest om leven te vergisten tot de leeftijd van drie. Er zit ook een theorie achter, maar die drijft op dit moment mijn beslissing niet.

Het lijkt mij dat er twee kampen zijn. De eerste groep zegt dat het echt is en al sinds het begin der tijden bestaat, en waarschijnlijk al eeuwen door yogi's wordt gebruikt. Mijn eigen gedachten na het een beetje te hebben bestudeerd, zijn dat het echt genoeg is om bijna goddelijk te zijn in zijn vermogen om te genezen. De andere groep mensen zegt dat het niet echt is en slechts een theorie.

Ik ben bereid om de jury te laten beslissen, maar ik ga het ze gemakkelijk maken en ik ga niet proberen hen van iets te overtuigen. Als er ergens een bewijs is, zal ik het niet vinden, ik ga verder met mijn onderzoek. Het bewijs is het oog en de stap, zoals ze zeggen. Misschien kunnen we het allebei eens worden over het bewijs en misschien kunnen we een compromis bereiken.

Het verbaast me altijd dat we het niet allemaal eens kunnen worden over Feit en Feit. 'Is' het echt of niet. 'Is' het echt gebeurd of is het maar verzonnen. We zijn het erover eens dat we het oneens zijn en er is nog wat ruimte voor interpretatie. 'Als ik weet, dan is het echt'.

Volgens mij is communicatie het grootste probleem dat we tegenwoordig hebben. 'Wat weet hij, nietwaar?' 'Hoe kan ik dat weten, weet hij dat niet?' 'Hoe kan ik helpen, kan ik helpen?' Het spookt echt door ons hoofd. Mensen willen elkaar geen pijn doen. We leven in een samenleving die alles snel wil. Mensen willen snel resultaat. Snelheid doodt. En daar is niets mis mee, behalve als het om onze gezondheid gaat.

Studies hebben aangetoond dat we in de wereld van vandaag veel te veel tijd besteden aan het proberen om andere mensen te plezieren. We besteden veel te veel tijd aan dingen die we niet willen doen. We leven in een samenleving die alles snel wil. En daar is niets mis mee, behalve dat het ongezond is.

Mensen willen alles NU. En ze willen het ELKE drempel. Dat wordt op ons afgewreven, of we doen het aan. ironie. Te veel gewicht dragen of een roker zijn, of een drugsverslaafde zijn, is een gebrek aan verwachting geworden, meer een verantwoordelijkheid. Als we eenmaal in die neerwaartse spiraal zitten, moeten we ons aan onze laarsjes omhoog trekken. We moeten ons ook realiseren dat het alleen maar erger zal worden. We moeten dus niet alleen het heft in eigen handen nemen om te proberen ons eigen lot te beheersen, maar we moeten ons lichaam ook zoveel mogelijk onderhoud en voeding geven.

Genoeg gehad? Ben je klaar??? Laten we dit doen!

Het begint allemaal met een besluit.

Wat je in dit artikel gaat lezen, als je naar voren stapt en doet wat ik zeg, zal je choqueren en mogelijk littekens voor het leven veroorzaken. Ja het is waar. Die resultaten zijn het directe gevolg van mensen die verkeerde keuzes maken. Ga je niet knooppunt springen? Wat ga je anders doen? In de grote voetsporen treden van geweldige mensen? Of ben jij degene die de ondergang gaat veranderen?

Er zijn een paar specifieke voedingsmiddelen waarvan bewezen is dat ze de schors en het bijten van de grapefruit in de huid kunnen helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.