Praktijk voor osteopathie

Gratis stockfoto met afwachtend, chiropraxie, examen

brengt een begrip van het concept van craniale praktijk voor osteopathie. De craniaal osteopaat beoogt het lichaam te behandelen vanuit krommingen in de wervelkolom, niet alleen vanuit een slechte lichaamshouding. In onze osteopathie bureaus stellen wij voor dat ouders van peuters en kleuters een craniaal osteopathische behandeling ondergaan. Het begint met ervoor te zorgen dat de baby kolonie steken in hun oren heeft. Zodra de baby 18-24 weken oud is, (wat problematisch kan zijn, afhankelijk van hun ontwikkeling) dan kunnen we naast de schedel glutenvrije voeding aanbieden om te voorkomen dat de baby andere infecties oploopt tijdens het voeden. In onze praktijk gebruiken we een voedingsapparaat voor baby's genaamd theiencex. Het helpt ons veel inzicht te krijgen in de voedingsbehoeften van de baby en helpt te beoordelen of de baby te veel huilt of niet.

Binnen de eerste twee levensjaren hebben de meeste baby's hun eerste (effectieve) chiropractische behandeling. De kinder/peuterarts (die ook schoolgaande kinderen behandelt) kan in deze tijd ook helpen met een uitstekende behandeling. Het kan helpen om ze schoon te maken, om te voorkomen dat ze op school besmet raken. Vooral op de middelbare school kan dit nuttig zijn. Een pediatrisch craniaal osteopaat kan helpen bij het doorkomen van tandjes, het beheersen van de pijn bij het doorkomen van tandjes, en bij het beheersen van veel voorkomende PMS-symptomen zoals stemmingswisselingen en die voor vrouwen in de menopauze.

Vijf jaar kan een enge leeftijd zijn, maar het lichaam werkt op zijn best tijdens de puberteit, die nogal ongemakkelijk kan zijn, vooral tijdens de eerste paar maanden. Eén manier om in deze tijd te helpen is door middel van een remtechniek die biofeedback heet. Bij deze techniek wordt men verwend met geluiden of tonen, en trillingen, via een of meer sokken, die aan de voeten of handen worden bevestigd. De hele procedure duurt ongeveer vijftien minuten, en helpt je eraan te herinneren wanneer het tijd is om op te staan, wanneer het tijd is om je te ontlasten, en wanneer je moet slapen. Dit helpt om de spieren te versterken die de wervelkolom in de juiste stand houden. De voordelen van het versterken van de groei van een kind zijn ontdekt, en er is geen reden waarom men geen pediatrisch osteopaat zou raadplegen om meer te weten te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.