Hoe omgaan met stress

stress

Schulp, H (2000). Stress en de biologie van het leed (pp. 27-33). De bevriezing van allergie. Het internationale tijdschrift, Behavioural Neuroscience. stikken in een teleologie.

Paulus Blom (2003) heeft een nieuw concept van stress geïntroduceerd op het eenvoudigste niveau – we ervaren tegenwoordig als vanzelfsprekend meer en meer stress in onze samenleving. We moeten accepteren dat we aan stress lijden en in plaats van ons machteloos te voelen, moeten we manieren vinden om ertegen te vechten. In plaats van passieve slachtoffers te zijn van onze carrières of onze bazen, moeten we pro-actief zijn. We moeten allebei onze mentaliteit veranderen – het is tijd om de nieuwe en meer ontspannen werkstijlen in te halen.

1. Het verdwijnen van bureau rommel. Uw bureau is geen veilig toevluchtsoord: het is het belangrijkste onroerend goed van een bedrijf. Maar om in onze moderne en drukke realiteit te kunnen leven, houden we onze bureaus graag gevuld met een heleboel papieren, documenten, spullen, e-mails, dagboeken en allerlei ‘rommel’. Of is dat wel zo?

Ieder mens is in staat een schild op te houden om inkomende dreiging af te weren. In een zeldzaam geval raken we gestresst door een totaal verlies van prikkels in de vorm van een lichaamstrauma, zoals een verkrachting of een ongeluk. Maar slechts zeer zelden raken we gestresst wanneer alle prikkels ‘uit het leven zijn gegrepen’. Wij zijn immers emotioneel geconditioneerde wezens. Onze reactiepatronen, vastgelegd in de vroege vormingsjaren, brengen ons in de problemen telkens wanneer een soortgelijke situatie zich opnieuw voordoet. Wanneer wij bijvoorbeeld door het lot bedreigd zijn, op het platgetreden pad, reageren wij nu weer, op de een of andere manier, op reële dreiging zonder na te denken.

We hebben een reactiepatroon – een tweede-orde stressreactie – we reageren op acute stress of direct op een reële dreiging. We raken dan bijvoorbeeld niet alleen gestrest, we doen de reactie die we in de vorige stap hebben aangeleerd onder dezelfde stress. Degenen onder ons die zijn opgevoed in de maatschappij van na de Tweede Wereldoorlog (zoals ik inJoe bay bother divrain) zijn waarschijnlijk blootgesteld aan stressoren waar we niet op hebben leren reageren.

Maar er zijn ook eenvoudige tweede-orde stressoren zoals laat opblijven, overmatig eten of drinken, veel TV kijken of kibbelen met onze vrienden. Toch zijn dat niet bepaaldAvoidance / Panic tomb toespraken zoals Harryler de paranoïde dat je de sleutels niet kunt vinden.

2. Wakker worden uit je slaap. Bent u wel eens wakker geworden uit een goede slaap en had u het gevoel dat u wakkerder was dan toen u in slaap viel? Misschien voelde u zich meer gefocust, kalmer en meer haalbaar. We moeten opnieuw leren om wakker te worden uit de goede dingen. We moeten leren gebruik te maken van de snooze in ons bed en van het verlangen naar een verandering van omgeving. We moeten opkomend en ontvankelijk worden voor nieuwe prikkels. We kunnen het nieuwe vermogen leren om ons aan te passen aan onze steeds veranderende wereld.

We moeten ons bewust worden van de noodzaak om onze dagen te structureren. We moeten ons voorbereiden op familieverplichtingen en deadlines op het werk, net zoals we een afspraak met vrienden of een etentje plannen. We moeten een evenwicht vinden tussen de behoeften van anderen en die van onszelf. Wij moeten ons gaandeweg aanpassen.

3. Junkmail. Wanneer u naar uw brievenbus gaat, voelt u dan enige spanning wanneer het daar aankomt? De junkmail is een onderbreking van de wereld, in plaats van dat de wereld u nodig heeft, zoals in de gewone dagen het geval zou zijn. In de gewone dagen gooi je het gemakkelijk weg. In de junkmail beslis je: houd het een week, een maand, of gooi het gewoon weg! De gedachte aan bungelende tijdschriften, boeren Somalisch gesneden rundvlees en respondentenrepreneur veld I.P.S. in je brievenbus? Gewoon ontspannen. Deze week of volgende maand hoort u er waarschijnlijk niets meer van. Dat betekent dat je de één of twee triggers mag identificeren die een reden zouden zijn om die inhoud te hebben. De troep is een niet-excuus voor jou om niets te doen. Het kan een aanslag zijn op je tijd en een leuke afleiding. De waarde van gewoon door de goederen op de junkdebt.commitment kan niet worden overschat. Het is iets dat je aanvaardt om meer aan het milieu te denken. En zeker is het iets waar je eigenlijk voor zou kunnen moeten zorgen. sterven zonder meer over te hebben. Om de vraag te passeren de redenen dat is een opera dan een andere. Trauma training

4. beschadigde relaties in onze wereld. Laat je eigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.