Wat is een verzorger

Ergotherapie Steenbergen

 

 

 

 

Wanneer mensen aan een verzorger denken, denken ze aan een persoon die helpt bij de verzorging van een gewond huisdier. Hoewel ze zich fysiek bewust zijn van hun huisdier, zijn ze vaak emotioneel afstandelijk en niet volledig afgestemd op wat hun huisdier nodig heeft. De voornaamste taak van een verzorger is hun huisdier te laten begrijpen dat zij (het huisdier) niet alleen geliefd en beschermd zijn, maar ook aanvaard en welkom in hun wereld. Een van de definities van beroep in OATH is “een bekwaam en verantwoordelijk gebruik van fysieke of emotionele hulpbronnen, bewerkt of bedoeld om een relevante menselijke dienst, les of stimulans te bieden aan een persoon of personen die er productief gebruik van maken.”[2]

Met andere woorden, iemand kan dierenverzorger zijn en zich niet eens bewust zijn van de mensen die hij dient. Dit gebrek aan bewustzijn van wie je dient kan je vermogen aantasten om zowel voor jezelf als voor je huisdieren te zorgen.

Mensen kunnen zich niet tot anderen verhouden tot het zachte of gehele genezingsproces, om vervolgens te worden gekwetst door een ander die geen zorg of bezorgdheid lijkt te tonen dat de gekwetste persoon een diepe behoefte en persoonlijke ervaring heeft.

God heeft u toegerust met een levensstijl die bedoeld is om u in staat te stellen voor anderen te zorgen en te voorzien. Maar door trots als individu en gebrek aan bewustzijn van Gods doel voor uw leven, hebt u misschien nog niet de gave van genezing ontvangen. Op een bepaald moment wist of begreep u waarschijnlijk niet het volledige doel voor uw leven. Omdat u misschien geen volledig leerplan in uw leven hebt ontvangen, hebt u misschien heel weinig idee van uw persoonlijke bedoelingen en die van uw levenspad.

Wanneer kan men revalidatiebegeleider, ergotherapeutisch assistent of ergotherapeutisch behandelaar worden?

Hogescholen en universiteiten nemen voortdurend studenten aan voor de OAT-opleiding. De opleiding staat goed aangeschreven en kan worden gevolgd terwijl je werkt, niet terwijl je werkloos bent. Bedrijven huren graag mensen in die interesse hebben in het helpen van anderen in elke vorm van werkgerelateerde training. Het betekent niet noodzakelijk dat het een loopbaan is die verband houdt met het beroep dat zij uitoefenen. Het gaat meestal om de mogelijkheid om rechtstreeks samen te werken met iemand die een beroep uitoefent dat zij verder willen ontwikkelen, hetzij als loopbaan, hetzij omdat het in hun hart ligt om dat te doen.

Volgens deze definitie kunnen individuen meer werkgever/werknemer-relaties verwachten die vriendelijk en geïnformeerd zijn. Door te leren functioneren in een andere functie om anderen te helpen ondersteunen en verzorgen, leer je een ethische code en een missiegerichte structuur toe te passen om dit te doen. Het is ook mogelijk om aangenomen te worden als assistent ergotherapie, gewoon door het feit dat je opgeleid bent en klaar staat om anderen te helpen. Dit alles gebeurt binnen de context van het helpen van iedereen die je kunt bereiken.

Door OAT te leren, leert u ook hoe u iets teruggeeft aan het milieu voor de toekomst. Veel thuisbedrijven doen dit te weinig of doen het tot het uiterste.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.