Schade na ongeluk in Breda

Letselschade Breda

 

Breda heeft veel mooie bezienswaardigheden, zoals de Pieterskerk en de Vrijenhof Tuinen. Breda kent echter ook gevaren. Als u ongelukkig genoeg bent om een ongeluk te krijgen in Breda, zal uw letselschade advocaat weten waar hij het bewijs daarvoor moet zoeken. Gelukkig is er goed nieuws: letsel door auto-ongelukken in Breda is minder ernstig dan vroeger. Dat komt omdat auto's vanaf het begin zijn ontworpen met veiligheid in het achterhoofd. Het ontwerp van moderne auto's betekent dat ze meestal niet zo veel kantelen als oudere modellen deden, wat het risico op verwondingen na een auto-ongeluk vermindert .

Wat gebeurt er na een auto-ongeluk in Breda?

Na een auto-ongeluk in Breda wordt de politie ingelicht. Als er andere mensen bij betrokken zijn, krijgt u van de politie een proces-verbaal van het ongeval. Ook maakt de politie foto's van uw auto. De verzekeringsmaatschappij wordt ook ingelicht, zodat zij uw schade kunnen beoordelen. Afhankelijk van de omstandigheden kan de politie u vragen om medische hulp. Maar de meeste verwondingen zijn licht en vereisen geen medische hulp. In de meeste gevallen brengt u uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte van het ongeval. Zij zullen u meestal vragen om dit te doen zodat ze uw claim kunnen regelen. Ze zullen een regelaar sturen om uit te zoeken hoe uw verwondingen zijn veroorzaakt en hoeveel het zal kosten om ze te herstellen.

Recente statistieken over auto-ongelukken in Breda

Het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft onlangs statistieken gepubliceerd over letsel door auto-ongelukken in Breda. Dit zijn de cijfers: In 2016 waren er ongeveer 23.000 auto-ongelukken in Breda. Ongeveer 7.000 mensen werden naar het ziekenhuis gebracht. Ongeveer 4.500 mensen moesten minstens één nacht in het ziekenhuis blijven. Het overgrote deel van deze verwondingen betrof lichte verstuikingen en verrekkingen. Ongeveer 1.600 mensen moesten naar de spoedeisende hulp. Het aantal letselgevallen in Breda is sinds 1990 gestaag gedaald. De belangrijkste reden hiervoor is dat moderne auto's veel veiliger zijn ontworpen dan oudere modellen. Moderne auto's kantelen meestal minder dan oudere modellen, waardoor de kans op letsel na een auto-ongeluk afneemt.

Hoe vermindert u het risico om gewond te raken bij een auto-ongeluk in Breda?

Er zijn veel dingen die u kunt doen om het risico om gewond te raken bij een auto-ongeluk in Breda te verminderen. Als u betrokken bent bij een ongeval dat niet uw schuld is, is het eerste wat u moet doen informatie uitwisselen met de andere bestuurder. Dit zal de politie helpen bepalen wie de schuldige was. Heb indien mogelijk de gegevens van de andere bestuurder. Als u niet gewond bent, kunt u helpen verzekeringsfraude te voorkomen. Bij een ongeval dat niet jouw schuld is, is het belangrijk om alle informatie bij de hand te hebben. Dit omvat wie de schuldige was, waar het ongeval plaatsvond, hoe het gebeurde, en wanneer het gebeurde. Als u zelf wilt rijden, moet u uw auto om de twee jaar laten keuren. Inspecties kunnen verborgen problemen identificeren met uw remmen, banden en andere onderdelen van uw auto. Heb je letselschade in Breda opgelopen tijdens een ongeluk kijk dan hier voor hulp.

Conclusie

Werken met een letselschade advocaat kan u helpen een schadevergoeding te krijgen na een auto-ongeluk in Breda. Als u uw letsel vergoed wilt krijgen, zult u moeten aantonen dat het uw schuld was en dat u daardoor gewond bent geraakt.

In de meeste auto-ongeluk zaken is het eenvoudig om uw eigen schuld te bewijzen en aan te tonen dat de andere bestuurder schuld had. Als u een auto-ongeluk krijgt, maak dan zoveel mogelijk aantekeningen, inclusief wanneer en waar het gebeurde, wat er gebeurde, en wie er bij betrokken was. Zoek uit wie de andere bestuurder is en krijg hun informatie.

Als u wilt proberen om uw eigen risico op letsel bij een auto-ongeluk te verminderen, moet u uw auto om de twee jaar laten inspecteren. Inspecties kunnen verborgen problemen identificeren met uw remmen, banden en andere onderdelen van uw auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *