Mindfulness bij het ouder worden

Mindfulness Tilburg

 

Een ervaring van “geen geest” hebben betekent één en al te zijn in de volheid van de ervaring. Er is daar geen geworteldheid, dus er is geen identiteit van het zelf. Er is geen vastklampen aan het verleden of aan de toekomst. Er is geen urgentie om iets te doen in het nu en er is de volheid van het nu.

Mindfulness is het vermogen om de volheid van het leven te ervaren zonder de gebruikelijke afleidingen. Je kunt aandachtig zijn voor je ademhaling, het opmerken van het stijgen en dalen van je borstkas als je ademt of het opmerken van je natuurlijke uitademing en in- en uitademing.

U kunt ook aandacht hebben voor uw ervaring met ouder worden, uw successen en uw mislukkingen. Je kunt zien hoe de ene ervaring de andere beïnvloedt en het patroon van je handelen. Je kunt opmerkzaam zijn op de gebeurtenissen en de momenten van je betrokkenheid in het moment, hoe verschillend en in welke geest ze zijn en hoe ze vervagen.

In mindfulness zul je de volheid van tijd en ruimte ervaren. Je zult de volheid ervaren van deze twee dingen die iedereen ons opdringt via tijd en ruimte. Je zult de tijdloosheid van het niets ervaren.

U zult ook de diepte van de huidige ervaring en de diepte van uw emotionele reactie ervaren. U zult zien dat u niet reageert op uw ervaring zonder aanwezig te zijn bij uw reactie en voorkeuren.

U zult de volledige verantwoordelijkheid nemen voor uw reacties. Je zult de alledaagse gewone verschuivingen en zorgen van je ervaring voelen die je altijd hebt gehad. Je zult het alledaagse alledaagse leven dat we leiden ervaren als losstaand van je eigen spirituele ontwaken, en als één ervaring.

Mindfulness bij het ouder worden betekent dat je je volledig bewust kunt zijn van je tijdloze persoonlijkheid en je gevoelens. Je kunt jezelf accepteren zoals je bent. Je kunt je eigen groeiende aspecten herkennen die er nu op lijken te wijzen dat je niet weet wie je bent. Je kunt je comfortabel gaan voelen met wat is en een leven leiden van tevredenheid in de wetenschap dat wat is en zal blijven zijn, zal ontstaan.

De uitdaging van de huidige tijd is te leven in de ‘no mind’. Mindfulness bij het ouder worden betekent dat je al je ervaringen kunt accepteren en kunt verschuiven naar een plaats van toelaten en comfort in zijn.

Aanvaard je lichaam en geest en laat je stil en bewust zijn om in het nu te kunnen leven. Je kunt mindfulness beoefenen in het schrijven en in stilte en al je gevoelens en ervaringen op de pagina tot uitdrukking laten komen. Je kunt de honderden ongewone fysieke en psychologische gebeurtenissen die je overkomen accepteren en ze allemaal naar de voorgrond van je bewustzijn laten komen. Je kunt je gevoel aanvaarden dat je nooit veel anders zult zijn dan alle anderen die hun leven leiden door alle gevoelens en ervaringen van het rijk van het gewone leven toe te laten in je geest in je dagelijks leven.

Lees meer:

Massage Tilburg

Ontspanningsmassage Tilburg

Leave a Reply

Your email address will not be published.